Bpost begint met sneltesten in drie sorteercentra

Bpost begint met sneltesten in drie sorteercentra

Vorige week besliste het Overlegcomité dat sneltesten nodig zijn in risicovolle sectoren waar geen telewerk mogelijk is. ©REUTERS

Bpost is maandag een proefproject begonnen met sneltesten. De postwerknemers kunnen vrijwillig een coronatest ondergaan. De uitslag is binnen een halfuur gekend.

In drie sorteercentra van Bpost – in Neder-over-Heembeek, Gent en Charleroi – kunnen Bpost-werknemers sinds maandag een sneltest laten afnemen. Die tests zijn volgens het Overlegcomité nodig in risicovolle sectoren waar geen telewerk mogelijk is. ‘Sneltesten kunnen een hulpmiddel zijn tegen Covid-19 en bij het verzekeren van veiligere werkomstandigheden voor werknemers’, zegt minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen).

De 1.700 medewerkers van de drie postsorteercentra kunnen zich tweemaal per week laten testen gedurende drie à vier weken. De bedoeling is besmette medewerkers snel op te sporen en alleen het personeel dat negatief test op de werkvloer toe te laten. Zo wil Bpost het aantal coronabesmettingen op het werk laten dalen.

40 procent
BESMETTINGEN
Het grootste aantal coronabesmettingen, 40 procent, vindt op de werkvloer plaats, stelt minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen).

 

Maximaal telewerken

Volgens het kabinet-De Sutter vindt momenteel het grootste aantal coronabesmettingen – 40 procent – op de werkvloer plaats. ‘De overheid vraagt maximaal te telewerken, maar sommigen kunnen niet van thuis uit werken. Daarom is dit proefproject belangrijk. De resultaten zullen de Taskforce Testing en het coronacommissariaat helpen een geschikte snel- en zelfteststrategie uit te tekenen voor ons land.’

Hoeveel testen maandag positief waren, kon Bpost niet kwijt. Woordvoerster Veerle Van Mierlo zegt dat de positiviteitsratio bij het postbedrijf lager ligt dan het nationaal gemiddelde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Heb je vragen?